På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Data på karta

"Data på Karta” är ett bra verktyg när du vill söka information om ett område på kartan med hjälp av till exempel en adress. Du markerar det aktuella området och får en statistikrapport med tabeller och diagram. Du kan antingen köpa en standardvariant eller låta oss skräddarsy den åt dig. Data på Karta kan exempelvis användas för att studera befintliga och potentiella kunder kring köpcentra, banker, butiker eller för att titta på underlag för en ny bussträckning. Det går utmärkt att komplettera med egna uppgifter i verktyget.

Data på Karta innehåller en statistikdatabas med t.ex. rutstatistik för 250-meters rutor i tätort och kilometerrutor i glesbygd, rapportblad med tabeller och diagram.

Vi kan hjälpa till att skräddarsy Data på karta, så att statistikrapporterna både innehåller statistik från SCB och egna uppgifter som kan knytas till t.ex. postnummerområden, SAMS-områden eller adresser. Vi kan också skapa en stomme som ni själva vidareutvecklar och kompletterar med information efter hand.

Så här går det till

  • Ett område avgränsas på kartan.
  • Programmet summerar statistiken som ligger innanför området och skapar en rapport i Excel.

Exempel

  1. Ett område i centrala Örebro markeras i kartprogrammet MapPoint.
    Data på karta - exempelbild
  2. Vi väljer att visa statistik på befolkning, sysselsättning och inkomster.

En rapport skapas i Excel-format:

När har jag nytta av Data på Karta?

Data på Karta kan t.ex. användas för att studera befintliga och potentiella kunder kring köpcentra, banker, butiker eller för att titta på underlag för en ny bussträckning. Data på Karta kan även användas för att titta på omgivningen för en planerad etablering eller nybyggnadsprojekt.

Paketet Data på Karta innehåller följande:

  • En databas med statistik från SCB
  • Excelrapporter med karta, diagram och tabeller
  • Kartprogrammet MapPoint som innehåller en detaljerad Europakarta, körtidszoner och adressökning m.m. Kartprogrammet beställs separat.

Kortadress: http://www.scb.se/datapakarta