Om webbplatsen - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om webbplatsen

Webbplatsens struktur bygger på fem huvudingångar:

Hitta statistik – är den huvudsakliga ingången till statistiken. Här når du alla statistikundersökningar, samt Statistikdatabasen, historisk statistik och regional statistik. Här finns biblioteket och du kan även göra sökningar på webbplatsen och i Statistikdatabasen.

Våra tjänster – är ingången för dig som söker kundanpassade statistik­lösningar eller vill beställa en egen undersökning. Här finns även verktyg för vidarebearbetning och analys av statistiken samt vägledning för forskare och information om kurser och seminarier.

Dokumentation – här har vi samlat information om hur vi gör våra undersökningar. Alltifrån detaljerade beskrivningar av vad våra register innehåller, till vilka klassifikationer eller statistiska metoder som använts.

Lämna uppgifter – är framförallt en ingång för uppgiftslämnarna eller för dig som vill ha information om SCB:s undersökningar. För de flesta under­sökningarna är det också möjligt att lämna uppgifter direkt på webben.

Om SCB – innehåller information om myndigheten och statistiksystemet/Sveriges officiella statistik.

 

SCB:s hemsida

Statistikservice

08-506 948 01

Vardagar 
9.00–12.00, 13.00–16.30