På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional statistik och kartor

Statistik på regional nivå ger information om Sverige, län och kommuner inom olika ämnesområden. Den finns gratis tillgänglig här på webbplatsen, eller tas fram som uppdrag av SCB eller andra statistikansvariga myndigheter.

Regionala indelningar

SCB ansvarar för de geografiska indelningar som används generellt i redovisning av statistik. Här visas nuvarande indelningar, men även förändringar som gjorts över tiden.

Regionala korttidsindikatorer

Här finns en förteckning över kvartals- och månadsstatistik på länsnivå som kan belysa regional ekonomisk aktivitet.

Geodata

Geodata är beskrivningar av sådant som har ett geografiskt läge, till exempel en ort. Det kan också vara verksamheter eller befolkning kopplat till en viss plats. Här hittar du information om SCB:s öppna geodata, avgiftsbelagda geodata samt information om hur Inspire-direktivet reglerar utbytet av geodata i Europa.

Statistikatlasen

Statistikatlasen är en interaktiv atlas med visualisering av statistik ur SCB:s stora lager av officiell regional statistik.

Kortadress: http://www.scb.se/regionalt

REGINA - uttagssystemet för regionala indelningar

I REGINA kan du se vilka län, kommuner och församlingar som var aktiva ett visst år från 1952 och framåt. Du kan se koder, namn och datum då de inregistrerades och eventuellt avregistrerades. Där finns också information om de förändringar som ägt rum sedan 1952 för dessa indelningar.

Se även

SCB:s regionala statistik­produkter kombinerar statistik inom många ämnes­områden med olika typer av geografiska indelningar. Produkterna tas fram som uppdrag av SCB.

Kontakta oss