På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional statistik och kartor

Del av Sverigekarta

Statistik på regional nivå ger information om Sverige, län och kommuner inom olika ämnesområden. Den finns gratis tillgänglig här på webbplatsen, eller tas fram som uppdrag av SCB eller andra statistikansvariga myndigheter.

Statistikatlasen

Statistikatlasen är en interaktiv atlas med visualisering av statistik ur SCB:s stora lager av officiell regional statistik.

Regionala korttidsindikatorer

Här finns en förteckning över kvartals- och månadsstatistik på länsnivå som kan belysa regional ekonomisk aktivitet.

Regionala indelningar

SCB ansvarar för de geografiska indelningar som används generellt i redovisning av statistik. Här visas nuvarande indelningar, men även förändringar som gjorts över tiden.

Geodata från SCB

SCB framställer geodata i form av avgränsningar för bland annat tätorter, småorter, handels-, SAMS- och postnummerområden.

Inspire och geodatasamverkan

Inspire är ett EU-direktiv som reglerar hur geodata och tjänster ska bli tillgängliga på ett standardiserat sätt. Genom Inspire ska det vara enklare att hitta geodata genom olika tjänster på Internet, till exempel genom den svenska geodataportalen Geodata.se.

Annan regional statistik

Här finns länkar till olika webbplatser med regional statistik och en kort beskrivning av den statistiken.

Kortadress: http://www.scb.se/regionalt

REGINA - uttagssystemet för regionala indelningar

I REGINA kan du se vilka län, kommuner och församlingar som var aktiva ett visst år från 1952 och framåt. Du kan se koder, namn och datum då de inregistrerades och eventuellt avregistrerades. Där finns också information om de förändringar som ägt rum sedan 1952 för dessa indelningar.

Kontakta oss