Statistiska centralbyrån | SCB

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 25
  nov

  1 av 6 har drabbats av datorvirus

  Drygt 15 procent av befolkningen i åldern 16-85 år, motsvarande 1,3 miljoner personer har drabbats av ett datorvirus, t.ex. en mask eller en trojan under det senaste tolv månaderna. En något högre andel män, 21 procent, än kvinnor, 12 procent, har drabbats.

 • 25
  nov

  Hastigheten ökar för fast bredband

  Medan andelen företag med tillgång till internet ligger still på 98 procent sedan sex år tillbaka fortsätter bredbandshastigheten öka. Jämfört med 2014 märks en tydlig förskjutning uppåt av kontrakterad nedladdningshastighet

 • 25
  nov

  Lägre producent- och importpriser i oktober

  Producentpriserna totalt sjönk med 0,3 procent mellan september och oktober. Under samma period sjönk priserna med 1,4 procent på exportmarknaden och med 1,1 procent på importmarknaden. På hemmamarknaden steg priserna med 0,7 procent.

 • 24
  nov

  Boendekostnader tung börda för vart tredje EU-hushåll

  36 procent av EU:s invånare uppger att boendekostnaderna utgör en tung börda för det egna hushållet. Andelen i Sverige är 7 procent vilket är lägst inom EU. I EU som helhet har denna andel ökat mellan 2008 och 2014 medan andelen svenska hushåll som upplever att boendekostnaderna är en tung börda har minskat under samma period.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00 och 13.00–16.30.

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

 • Hur påverkar invandring statistiken?

  Just nu är det många människor som söker asyl i Sverige. Vi på SCB får en hel del frågor om hur det påverkar statistiken över folkmängden i Sverige. Därför har vi samlat vanliga frågor och svar om hur Befolkningsstatistiken fungerar.

 • 461 000

  nya bostäder, vilket motsvarar bostadsbeståndet i Stockholms kommun, skulle behöva byggas under perioden 2015-2020 enligt Boverkets senaste prognos. 

 • SCB återupptar demokratisatsning i Somalia

  SCB påbörjar ett samarbetsprojekt för att utveckla kapacitet att ta fram, analysera och kommunicera statistik i och för Somalia. Det handlar om ett treårigt Sida-finansierat samarbete som SCB undertecknade den 12 november tillsammans med Sveriges ambassad i Nairobi.