På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 28
  sep

  Återgång till lugnare tillväxt

  Sveriges ekonomi fortsatte att växa i en lägre takt andra kvartalet, jämfört med den starka uppgången under 2015. BNP-tillväxten ligger därmed ungefär i linje med genomsnittstillväxten under de senaste fem åren. Den ekonomiska utvecklingen är fortfarande inhemskt driven med bostadsinvesteringarna i spetsen, dock stannade den tidigare starka tillväxten för hushållskonsumtionen av. Exporten minskade för andra kvartalet i rad.

 • 27
  sep

  Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade i augusti

  Försäljningsvolymen ökade med 2,8 procent i augusti jämfört med motsvarande månad 2015. Dagligvaruhandeln minskade med 1,1 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 5,8 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

 • 27
  sep

  Handelsnettot -10,3 miljarder kronor i augusti

  Varuexporten uppgick under augusti till 87,4 miljarder kronor och varuimporten till 97,7 miljarder. Det ger ett handelsnetto på -10,3 miljarder kronor.

 • 27
  sep

  Lägre tillväxttakt för hushållslån

  I augusti hade hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) en årlig tillväxttakt på 7,5 procent. Det är en minskning med 0,1 procentenheter jämfört med juli. Totalt uppgick hushållens lån hos MFI till 3 453 miljarder kronor i augusti. Det är en ökning med 14 miljarder jämfört med föregående månad och 239 miljarder jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • SCB byter telefonnummer

  Tisdag 27 september bytte SCB telefonnummer. Det nya växelnumret är 010-479 40 00 och Statistikservice nås på 010-479 50 00.

 • Demokratidagen 7 oktober

  Fredag 7 oktober bjuder SCB in till en halvdag om demokrati. Tema för dagen är Big Democracy. Sören Holmberg, professor emeritus, modererar och talar dessutom under rubriken "Världen i händerna på amerikanska väljare – USA:s presidentval 2016". Sista anmälningsdag torsdag 29 september.

 • Nu får 88 000 invånare chans att tycka till om sin kommun

  Nu är det dags för höstens omgång av SCB:s medborgarundersökning. I dagarna får 88 000 invånare i 81 kommuner runt om i Sverige en enkät i brevlådan och därmed möjlighet att tycka till om verksamheterna i sin kommun och hur det är att bo och leva där.