På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

9980391

Befolkningsklockan: Följ uppräkningen i realtid

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 05
  dec

  Lägre industriproduktion i oktober

  Produktionen inom industrin minskade i oktober med 1,3 procent jämfört med september, i säsongrensade tal. Jämfört med oktober föregående år minskade produktionen med 0,5 procent, i kalenderkorrigerade tal.

 • 05
  dec

  Uppgång för restaurangförsäljningen i oktober

  Restaurangernas försäljningsvolym steg med 4,6 procent under oktober 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för trafiknära restauranger, som ökade med 10,7 procent.

 • 05
  dec

  Industrins orderingång ökade i oktober

  Industrins totala orderingång ökade med 1,9 procent i oktober jämfört med september, i säsongrensade tal. Jämfört med oktober föregående år ökade orderingången med 6,0 procent, i kalenderkorrigerade tal.

 • 05
  dec

  Tjänsteproduktionen ökade i oktober

  Tjänsteproduktionen ökade med 0,2 procent i oktober jämfört med september i säsongrensade tal. För perioden augusti-oktober var produktionen 0,2 procent lägre jämfört med maj-juli, i säsongrensade tal. I kalenderkorrigerade tal ökade tjänsteproduktionen med 3,8 procent under oktober, jämfört med motsvarande månad föregående år.

 • Fler statistiknyheter

Kommande statistik

Nyckeltal för Sverige Fler nyckeltal

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–12.00, 13-16.30

 010-479 50 00

Artiklar Fler artiklar

Nyheter och pressmeddelanden Fler nyheter och pressmeddelanden

 • Ny statistik visar utsläpp av växthusgaser på regionnivå

  Var i Sverige finns företagen som släpper ut mest växthusgaser och vilka branscher är det som ligger bakom utsläppen? Genom att bryta ner statistik över utsläpp till luft på kommunal- och regionalnivå samt bransch kan SCB nu redovisa miljödata på ett helt nytt sätt. Den nya statistiken presenteras på ett frukostseminarium den 7 december. 

 • 5

  Finland var Sveriges femte största handelspartner för exportvaror från januari till september 2016.

   

   

 • Sveriges ekonomi växer i jämn takt

  BNP fortsatte att växa i ungefär samma takt tredje kvartalet som under de två föregående kvartalen i år. Det som bidrog mest till tillväxten var exporten och hushållskonsumtionen.