På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistik

Statistiknyheter

Publiceras måndag-fredag 09.30

 • 19
  aug

  Fortsatt uppåt på arbetsmarknaden

  Antalet anställda ökade 2,4 procent andra kvartalet i år. Totalt fanns det 4 556 200 anställda, motsvarande kvartal 2015 fanns det 4 450 500 anställda.

 • 19
  aug

  Företagens lager ökade andra kvartalet 2016

  Svenska företags lager ökade med 3,2 miljarder kronor i fasta priser under andra kvartalet. Ökningen motsvarar en uppgång med 0,7 procent i volym.

 • 19
  aug

  Fortsatt negativt fondsparande för hushållen

  Även under det andra kvartalet i år var hushållens direktägda nettosparande i svenskregistrerade fonder negativt. Totalt sålde hushållen fondandelar för drygt 2 miljarder kronor mer än de köpte för. Vilket kan jämföras med samma kvartal föregående år då nettoinflödet var 9 miljarder kronor

 • 19
  aug

  Marginellt minskat kapacitetsutnyttjande i industrin

  Industrins kapacitetsutnyttjande minskade marginellt med 0,2 procentenheter under det andra kvartalet 2016 jämfört med det första kvartalet 2016, i säsongrensade tal.

 • Fler statistiknyheter
Kommande statistik

Kalendern uppdateras kontinuerligt

Lämna uppgifter

Deltar du i någon av våra undersökningar?

Som uppgiftslämnare är du avgörande för att vi ska kunna ta fram tillförlitlig statistik som underlag för beslut, debatt och forskning. Stort tack för att du är med!

Hjälp för

Statistikservice

Statistikservice Frågor om statistik? Kontakta oss!

Välkommen att ringa eller skicka in din fråga till Statistikservice.

Vi hjälper dig vardagar 9.00–16.00

08-506 948 01

Artiklar

Nyheter och pressmeddelanden