Startsida - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 • 28
  jan

  Studerande från Energiprogrammet har stark ställning på arbetsmarknaden

  De som studerat på Energiprogrammet hade den högsta etableringsgraden av samtliga gymnasieprogram. Tre år efter gymnasieskolan var 74 procent av dem etablerade på arbetsmarknaden.

 • 27
  jan

  Fallande oljepris sänker importprisindex

  På importmarknaden sjönk priserna med 2,0 procent mellan november och december. Den bakomliggande orsaken är de lägre oljepriserna. På exportmarknaden sjönk priserna med 0,7 procent medan priserna på hemmamarknaden ökade med 0,3 procent. Producentpriserna totalt, det vill säga hemmapriserna sammanvägt med exportpriserna, sjönk med 0,3 procent.

 • 27
  jan

  Handelsnettot 0,4 miljarder kronor i december

  Varuexporten uppgick under december till 91,2 miljarder kronor och varuimporten till 90,8 miljarder. Det ger ett handelsnetto på 0,4 miljarder kronor.

 • 22
  jan

  Arbetade timmar ökade med 1,8 procent

  Antalet sysselsatta i åldern 15-74 år var 4 763 000 i december 2014, icke säsongrensat, en ökning med 83 000 jämfört med december 2013. Antalet arbetslösa var 360 000 vilket motsvarar en arbetslöshet på 7,0 procent. Antalet arbetade timmar ökade med 1,8 procent och uppgick i genomsnitt till 141,0 miljoner per vecka. Säsongrensade och utjämnade data visar på en fortsatt ökning av antalet sysselsatta samt en arbetslöshet på 7,8 procent.

 • Fler statistiknyheter
 • SCB medverkar
  på Bazaren

  SCB medverkar tillsammans med andra myndigheter på Bazaren 29-30 januari i Kulturhuset, Stockholm. Bazaren är en av Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässor.

 • 76

  procent av den vuxna befolkningen motionerade minst en gång i veckan under ett år. 13 procent motionerade inte alls.

 • Elsa och Lucas i topp

  Efter tre år med samma flicknamn på förstaplatsen sker ett skifte och Elsa tar över som det vanligaste tilltalsnamnet. För pojkarna är Lucas för andra året i rad det vanligaste tilltalsnamnet.