På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn och deras familjer 2004

Barn utgör en stor del av Sveriges befolkning. En femtedel av alla svenskar är barn mellan 0 och 17 år. Gruppen barn är stor, men inte särskilt homogen.

Precis som befolkningen i övrigt har barn olika kön, ålder, bakgrund, familjeförhållanden och så vidare.

Barn och deras familjer redovisar årligen uppgifter om barns familjesituation, separationer mellan föräldrar, syskon, ekonomisk standard, boende, barnomsorg och föräldrarnas sysselsättning. Grundläggande för barnstatistiken är att det är barn som är redovisningsenhet. Vissa uppgifter ges även med familjer som redovisningsenhet. Uppifter utgår från befintliga undersökningar och register. Det mesta av statistiken kommer från SCB, men statistik från Försäkringskassan och Skolverket ingår också.

I årets upplaga har fokus lagts vid barn med utländsk och svensk bakgrund. Många tabeller har delats in efter vilken bakgrund barnen har. Nytt från förra året är uppgifter från Undersökningen av levnadsförhållanden (ULF) där barn själva får redogöra för ekonomisk standard, tiden med föräldrarna och familjeförhållandena.

PDF-fil
Tryckt
Serie: BE51 - Demografiska rapporter
Artikelnummer: BE51ST0502
Språk: Svenska
Urn: urn:nbn:se:scb-2005-be51st0502_pdf
ISBN: 91-618-1299-4
ISSN: 1654-1510 (online); 0283-8788 (print)
Statistikansvarig: Statistiska centralbyrån
Producent: Statistiska centralbyrån
Sveriges officiella statistik: Nej
Publicerad: 2005-12-02
Förfrågningar:

Avdelningen för befolkning och välfärd, Prognosinstitutet

010-479 40 00

demografi@scb.se

Se mer information: