På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regionala korttidsindikatorer

Förteckning över statistik på länsnivå och kvartal/månad med kort produktionstid, som kan belysa regional ekonomisk aktivitet.

Statistik som publiceras i databaser förenklar analys över tid och framställning av tematiska kartor. Statistik som publiceras per kvartal eller månad kräver manual sammanställning till tidsserier. I Statistikdatabasen Statistiska meddelanden (SM) finns enbart årsdata. Vid jämförelser av olika kvartal eller månader krävs det att filerna sparas ner successivt.

Befolkningsstatistik, kvartal, län o kommun

Försålda småhus och fritidshus, kvartal, län

Bygglovsstatistik, kvartal, län

Det finns även data för antal bygglov. För kommuner finns årsstatistik i Statistikdatabasen.

Nybyggda lägenheter, kvartal, län

Inregistrerade personbilar, månad, län

Turism - Inkvarteringsstatistik, månad, län

Nystartade företag resp Nyregistrerade organisationsnummer

  • Nystartade företag
  • Tillväxtanalys statistik 
    Statistiken produceras av SCB, årsvis i juli månad
    Anm: Ibland används nyregistrering som statistik över "nystartade företag", men här finns mycket osäkerhet, då registrering inte behöver innebära att verksamhet startas. Ibland kan endast organisationsnummer registreras, för att i ett senare skede användas vid nystart av företag. Bolagsverket och Skatteverket handlägger registrering av organisationsnummer för företag.

Omsättning inom detaljhandeln, månad, län, m.m.

Kontakta oss