På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional statistik i samarbete med andra

Ekonomifakta

Du kan jämföra din kommun/län med grannkommunen/grannlänet för en mängd variabler som t.ex. arbetslöshet, sjukfrånvaro och koldioxidutsläpp. Du kan välja att presentera ditt uttag i diagram eller i en excel-fil.

Jämförelsetal för socialtjänsten

Tabellförteckning över kommunernas kostnader för socialtjänsten, bland annat vården och omsorgen om äldre och funktionshindrade och kostnaden för ekonomiskt bistånd/socialbidrag.

Skolverkets databas med jämförelsetal

Jämförelsetal om förskoleverksamhet, skolbarnomsorg, skola och vuxenutbildning. Visar siffror per kommun, kommungrupp och län.

Folkhälsoinstitutets databas

Folkhälsoinstitutets databas med statistik om hälsan i kommunerna. Statistiken är indelad efter de elva nationella målområden för folkhälsan som riksdagen har antagit.

Kommun- och landstingsdatabasen Kolada

I kommundatabasen finns nyckeltal för kommuner och landsting. Du kan själv göra jämförelser över tid eller jämföra olika kommuner och landsting med varandra. Bland nyckeltalen hittar du uppgifter om kostnader, volymer, resultat och kvalitet för de kommunala verksamheterna. Tonvikten ligger på förskola, skola, vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.

Kommundatabasen har två delar varav den ena innehåller ca 250 etablerade nyckeltal som bygger på officiell statistik för alla kommuner och alla landsting. Den andra delen består av ca 400 nyckeltal under utveckling som bygger på uppgifter från öppna jämförelser och andra projekt som med hjälp av statistik belyser läget inom olika verksamheter.

Factlab

Factlab är ett komplett labb för att enkelt hitta, sammanställa och analysera hundratals typer av samhällsfakta från tusentals publika källor över hela världen. I databasen har alla dessa uppgifter från alla dessa källor fått ett enhetligt format.

Kommunfakta

SCB:s Kommunfakta ger över­gripande informa­tion om kommunen och dess invånare. Det kan beställas i olika format.