På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Statistisk årsbok

2014 publicerades den sista upplagan av Statistisk årsbok. I princip allt innehåll i årsboken kan nås från vår webbplats, och/eller de andra statistikansvariga myndigheternas webbplatser. Istället för årsboken har vi tagit fram Sverige i siffror.

Visa mer

Läs mer

Statistiknyheter

I år är det hundra år sedan Statistiska centralbyrån gav ut den första årsboken. Men Sverige idag är inte likt Sverige 1914. Den lantarbetande befolkningen har flyttat in till städerna, järnvägens längd har minskat med tusentals kilometer, barnadödligheten är bland de lägsta i världen och fru Medelsvensson heter numera Andersson i efternamn.

Läs hela statistiknyheten

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Ingen dokumentation finns tillgänglig för denna undersökning

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Kontakta oss

08-506 948 01

information@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/ov0904