På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Arbetsorsakade besvär

Statistiken visar besvär som människor kopplar till sitt arbete, var i kroppen besvären finns och vad i arbetet som kan ha orsakat dem. Undersökningen är en tilläggsundersökning till Arbetskraftsundersökningarna (AKU).

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Arbetsmiljöverket

Närliggande statistik

ArbeteArbetsmiljö

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla
Artiklar

Besvär av stress ökar i arbetslivet

De arbetsorsakade besvären ökar och under det senaste året har nästan var fjärde sysselsatt svensk haft besvär som orsakats av deras arbete. Kvinnor är värre drabbade än män och det är stress och andra psykiska påfrestningar som är den vanligaste orsaken.

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

Frida Westling, 010-479 44 12

Mikaela Järnbert, 010-479 42 43

arbetsmiljo@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/am0502