På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Fastighetstaxeringar

Nästa publicering: 2016-12-15

Statistiken visar taxeringsvärden, antal taxeringsenheter, nybyggnadsår med mera för Sveriges samtliga fastigheter. Uppgifterna bygger på de allmänna, förenklade och särskilda fastighetstaxeringarna som görs av Skatteverket.

Visa mer

Tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

I Sverige ägdes 37 438 fritidshus av utländska ägare år 2015. Det är en ökning med 1 procent jämfört med året innan och mer än en fördubbling jämfört med år 2000. Det norska ägandet av fritidshus i Sverige ökade medan det danska minskade förra året. I och med det gick Norge förbi Danmark som den största utländska ägaren av svenska fritidshus.

Läs hela statistiknyheten
Artiklar

Vanligare med utländsk granne på landet

Fritidshus med utländska ägare i Sverige har nära nog fördubblats sedan millennie­skiftet och utveck­lingen fortsätter. Förra året ökade det utländska ägandet med 2,8 procent till 36 041 fritids­boenden. Det är i huvudsak norrmännen som står för ökningen.

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Hittade du inte vad du sökte?

Kundanpassad statistik

Skräddarsydd statistik

Om den publicerade statistiken inte ger tillräcklig information har vi möjlighet att mot betalning ta fram skräddarsydd statistik efter dina önskemål. Det kan till exempel gälla tabeller med en annan regional indelning eller längre tidsserier.

Om du har frågor angående fastighetstaxeringsstatistiken kan du gärna kontakta byggande.bebyggelse@scb.se eller 08-506 940 00 (växel, begär Fastighetstaxeringar).

Kontakta oss

Magnus Walestad, 010-479 44 18

byggande.bebyggelse@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/bo0601