På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

 
Statistiknyhet från SCB och Energimyndigheten

2016-02-26 09:30 Nr 2016:38


Kommunal och regional energistatistik, 2014:

Varberg och Östhammar producerar mest el

Varberg och Östhammar producerar i särklass mest el av Sveriges kommuner. I Stockholm produceras mest fjärrvärme. Göteborg var den kommun som använde totalt sett mest energi under år 2014, följt av Stockholm och Luleå.

Det framgår av den Kommunala och regionala energistatistiken. Statistiken produceras av SCB på uppdrag av Energimyndigheten. Statistiken är tänkt att fungera som underlag för målsättningar och uppföljningar i arbetet med energi-, klimat- och miljömål och på så sätt ge möjligheter att fatta beslut som på sikt skapar en bättre miljö i kommunerna.

Statistiken visar även att elproduktionen från vindkraft ökar i Sverige för varje år. Under 2014 ökade den med hela 14 procent. Det syns också att förnybara bränslen inom industrin ökar år för år och man kan även se en trend att icke förnybara bränslen inom transportkategorin minskar genom åren. Det är uppgifter på riksnivå. För att se om utvecklingen är densamma på kommunal eller regional nivå kan man besöka SCB:s statistikdatabas.

Statistikansvarig myndighet

Energimyndigheten
Box 310, 631 04 Eskilstuna


Förfrågningar

Julien Morel
016-542 06 10
julien.morel@energimyndigheten.se


Logotyp

Producent

SCB, Enheten för energi och transportstatistik
701 89 Örebro


Förfrågningar

Helena Rehn
019-17 66 42
helena.rehn@scb.se
Använd gärna fakta ur den här statistiknyheten men kom ihåg att ange Källa: SCB.