På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Månatlig elstatistik

Nästa publicering: 2016-07-08

OBS! Från och med januari 2015 har urvalet för elanvändare inom industrin i den månatliga elstatstiken uppdaterats, för att bättre stämma överens med den årliga elstatistiken. Det medför att tidigare resultat och resultat från och med januari 2015 för industrins elanvändning kan skilja sig ett par procentenheter.

Statistiken används som underlag för uppföljning av tillförsel och användning av elenergi för bl.a. energibalanser, prognoser över energiförsörjningen och som underlag för beslut om utbyggnad av kraftstationer och överföringsnät.

I syfte att följa kundaktiviteter på marknaden ingår från och med april 2004 också en undersökning om byte av elleverantör (elhandlare).

 

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Energimyndigheten

Närliggande statistik

El

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)
Kontakta oss

019-17 66 83

mattias.arvidsson@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/en0108