På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Investeringsfonder, tillgångar och skulder

Nästa publicering: 2016-08-19

Statistiken visar tillgångar och skulder hos investeringsfonder som står under Finansinspektionens tillsyn (fonder som är registrerade i Sverige). Statistiken redovisar även fondförmögenheten, belopp för sålda och inlösta fondandelar, hur fondernas tillgångar är fördelade och sektorfördelat fondvärde.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Finansinspektionen

Tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Hushållens nettosparande i svenskregistrerade fonder var negativt under det första kvartalet 2016. Hushållen har under kvartalet sålt fondandelar för 8,3 miljarder kronor mer än vad de köpt för. De fondkategorier där hushållen sålt av mer placeringar än de köpt är räntefonder, blandfonder och aktiefonder.

Läs hela statistiknyheten
Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

Julia Kahlström, 08-506 946 53

julia.kahlstrom@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/fm0403