På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Investeringsfonder, tillgångar och skulder

Nästa publicering: 2016-11-18

Statistiken visar tillgångar och skulder hos investeringsfonder som står under Finansinspektionens tillsyn (fonder som är registrerade i Sverige). Statistiken redovisar även fondförmögenheten, belopp för sålda och inlösta fondandelar, hur fondernas tillgångar är fördelade och sektorfördelat fondvärde.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Finansinspektionen

Tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Även under det andra kvartalet i år var hushållens direktägda nettosparande i svenskregistrerade fonder negativt. Totalt sålde hushållen fondandelar för drygt 2 miljarder kronor mer än de köpte för. Vilket kan jämföras med samma kvartal föregående år då nettoinflödet var 9 miljarder kronor

Läs hela statistiknyheten
Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

Julia Kahlström, 010-479 46 53

julia.kahlstrom@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/fm0403