På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Försäkringsföretagens kapitalplaceringar

Statistiken visar hur de större försäkringsföretagen förvaltar sina tillgångar, vilka premier som betalas in respektive vilka belopp som betalas ut, hur bolagens finansiella skulder fördelas med mera. Statistiken innehåller även information om premieinkomster och försäkringsersättningar.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Finansinspektionen

Närliggande statistik

AktierTillgångar och skulder

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Försäkringsföretagens placeringstillgångar fortsatte att öka under det tredje kvartalet 2016. Både liv- och skadeföretagen bidrog till ökningen under kvartalet.

Läs hela statistiknyheten
Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)Kontakta oss

Sanna Stafstedt, 010-479 43 71

sanna.stafstedt@scb.se

Julia Kahlström, 010-479 46 53

julia.kahlstrom@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/fm0501