På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Försäkringsföretagens kapitalplaceringar

Nästa publicering: 2016-09-07

Statistiken visar hur de större försäkringsföretagen förvaltar sina tillgångar, vilka premier som betalas in respektive vilka belopp som betalas ut, hur bolagens finansiella skulder fördelas med mera. Statistiken innehåller även information om premieinkomster och försäkringsersättningar.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Finansinspektionen

Närliggande statistik

AktierTillgångar och skulder

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Under första kvartalet 2016 minskade innehavet i aktier och andelar med 54 miljarder kronor och värderades till 2 283 miljarder kronor. Nettoköpen för dessa tillgångar uppgick under kvartalet till 32 miljarder kronor, vilket innebär att minskningen helt beror på marknadsutvecklingen.

Läs hela statistiknyheten
Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)Kontakta oss

Sanna Stafstedt, 08-506 943 71

sanna.stafstedt@scb.se

Julia Kahlström, 08-506 946 53

julia.kahlstrom@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/fm0501