På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Husdjur

Statistiken visar bland annat antal nötkreatur, mjölkkor, får, svin och höns, kycklingar och kalkoner per län och produktionsområde. Även antal företag per djurslag, län och produktionsområde redovisas.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Jordbruksverket

Närliggande statistik

Djur

Tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Hittade du inte vad du sökte?

Kundanpassad statistik

Skräddarsydd statistik

Hittar du inte den statistik ni behöver?

Den publicerade och redovisade statistiken räcker tyvärr inte alltid till. Grupperingarna eller indelningarna av data är kanske inte som du önskar. Variablerna stämmer kanske inte helt med vad man är ute efter, eller så får man inte alls svar på sina frågor genom den befintliga statistiken.

Mycket ofta kan man ändå lösa det här problemet genom att göra specialbearbetningar på den befintliga statistiken. Ett alternativ är också att kombinera data från olika källor. En ytterligare möjlighet är förstås att samla in helt nya data.

Känner du att den befintliga statistiken inte riktigt räcker till för att besvara just dina frågor, hör av dig till oss. Vi kan säkerligen hjälpa dig - antingen det rör sig om specialbearbetningar, datainsamling eller andra frågor kring statistiken om jordbruk, skogsbruk eller fiske.

Kontakta oss

E-post:
jordbruk@scb.se

Postadress:
Statistiska centralbyrån
Enheten för lantbruksstatistik
701 89 Örebro

Kontakta oss

Jordbruksverket, 036-15 50 00

statistik@jordbruksverket.se

Kortadress : http://www.scb.se/jo0103