På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välfärd – SCB:s tidskrift om arbetsliv, demografi och välfärd

Nästa publicering: 2016-12-12

I Välfärd presenteras ny statistik om levnadsförhållanden och befolkningsutveckling, om arbetsliv, familjeliv, inkomster, utbildning, hälsa med mera. Artikelförfattare är utredare på SCB och andra statistikansvariga myndigheter och forskare vid universitet och högskolor.

Visa mer

Läs mer

Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla
Artiklar

Svenskarna nöjda med lagom boende

Borta bra, men hemma bäst. Över 20 procent av befolkningen tycker visserligen att deras boende är för litet eller för stort. Men en majoritet av dem trivs ändå bra i sina hem.

Gifta lever längre

Livslängden i Sverige ökar stadigt. Det finns dock stora skillnader mellan olika sociala grupper. Gifta lever längre än de som inte är gifta. Högre utbildningsnivå och högre inkomst innebär också flera extra levnadsår. Men givet en viss social grupptillhörighet lever kvinnor längre än män.

Från lokal till global cirkulär migration

240 000 personer har flyttat över Sveriges gränser minst tre gånger och räknas därmed som cirkulära migranter. Tidigare var de flesta cirkulära migranter födda i Norden, men idag är fler födda i Sverige samt i övriga världen.

Personer med svaga färdigheter arbetar i mindre utsträckning

Var sjätte svensk hade 2012 otillräckliga kunskaper i att läsa och/eller räkna. Av dem förvärvsarbetade 60 procent år 2014, jämfört med 85 procent av dem med goda färdigheter.

Fler artiklar

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Ingen dokumentation finns tillgänglig för denna undersökning

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Kontakta oss

Anna Nyman, 010-479 45 94

anna.nyman@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/le0001