På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vattenuttag och vattenanvändning i Sverige

Statistiken ger en samlad bild av hur vattenanvändningen ser ut i samhället, till exempel hur mycket grundvatten, ytvatten och havsvatten som tas ut och hur mycket vatten som används av hushåll, industri, jordbruk och övriga användare.

Visa mer

Närliggande statistik

VattenVattenanvändningVattenuttag

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Av Sveriges befolkning är omkring 87 procent anslutna till det kommunala vatten- och avloppledningsnätet. Det visar siffror från SCB som för första gången publicerar uppgifter om vatten- och avloppsanslutningar som officiell statistik.

Läs hela statistiknyheten
Artiklar

Ökad vattenanvändning pressar världen

Under 2010 förbrukade vi i Sverige 2,7 miljarder kubikmeter vatten. Det är mycket i relation till befolkningen, men tillgången är också god. I stora delar av världen är vatten en bristvara, och behoven bara växer.

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Kontakta oss

Jerker Moström, 010-479 40 31

Stefan Svanström, 010-479 45 58

mark.vatten.gis@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/mi0902