På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Offentliga förvaltningens sparande och bruttoskuld enligt EU:s konvergenskriterier

Statistiken visar den offentliga förvaltningens finansiella sparande och bruttoskuld enligt reglerna i stabilitets- och tillväxtpakten. Se också Eurostats webbplats avseende offentliga finanser och förfarandet vid alltför stora underskott (Excessive Deficit Procedure, EDP).

Visa mer

Tabeller och diagram

Utvalda tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

År 2015 var den offentliga förvaltningens finanser i balans enligt reglerna för EU:s konvergenskriterier. Detta innebär att Sverige, liksom tidigare år, klarar kriterierna. Jämfört med 2014 förstärktes den offentliga förvaltningens finanser med 70 miljarder kronor.

Läs hela statistiknyheten
Artiklar

Sveriges skuldsättning bland de lägsta i EU

I denna artikel behandlas den offentliga sektorns finansiella sparande och skuld­sättning enligt EU:s konver­gens­kriterier. Genom­gången visar att många EU-länder inte uppfyller kriterierna. Sverige till­hör dock inte dessa. Sveriges skuld som andel av BNP är istället bland de lägsta i EU och det finansiella sparandet är positivt.

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikservice

 010-479 50 00

Vardagar 
9.00–12.00, 13.00–16.30

Kontakta oss

nrinfo@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/nr0108