På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Årsbok för offentlig ekonomi

Offentlig ekonomi är en faktaredovisning som vänder sig till alla som är intresserade av ekonomi och samhällsfrågor. Den ger en översikt över den offentliga sektorns ekonomi och verksamheter från ett makroekonomiskt perspektiv.

Visa mer

Närliggande statistik

EkonomiSkattSparande
Visa alla

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Finanskrisen under 2009 gav stora effekter på den ekonomiska utvecklingen i både Sverige och Europa. Detta fick naturligtvis också följdverkningar för den offentliga sektorns ekonomi. Vad har hänt under åren efter finanskrisen? Nu presenterar SCB en detaljerad bild av den offentliga sektorns ekonomi fram till och med 2012.

Läs hela statistiknyheten

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Ingen dokumentation finns tillgänglig för denna undersökning

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Kortadress : http://www.scb.se/oe0903