På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Räkenskapssammandrag för kommuner och landsting

Statistiken innehåller både uppgifter från resultat- och balansräkningar, och verksamhetsindelad statistik för kommuner och landsting. Uppgifterna kommer från kommunernas och landstingens bokslut.

Visa mer

Närliggande statistik

EkonomiOffentlig ekonomi

Tabeller och diagram

Utvalda tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Kommunerna redovisar 2015 ett överskott på 12,2 miljarder kronor. Även landsting och regioner redovisar ett överskott på 0,7 miljarder. Resultaten påverkas positivt av engångsintäkter från AFA Försäkring på totalt 4,9 miljarder fördelat på kommuner och landsting.

Läs hela statistiknyheten
Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla
Artiklar

Landstingens investeringar ökar – men inte i alla landsting

År 2015 uppgick landsting och regioners investeringar till totalt 21 miljarder kronor. Detta innebär en ökning med sju procent sedan föregående år. Sedan år 2006 har landstingens investeringar mer än fördubblats (+143 procent). Som jämförelse kan nämnas att kommunernas investeringar mellan åren 2014 och 2015 ökat med drygt en halv procent, och sedan år 2006 med 61 procent.

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

010-479 40 00

offentlig.ekonomi@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/oe0107