På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Räkenskapssammandrag för kommuner och landsting

Nästa publicering: 2016-05-31

Undersökningen Räkenskapssammandraget (RS), ska ge allmänhet och beslutsfattare tillförlitlig information om kommunsektorns ekonomi, nuläge och utveckling. Undersökningen baserar sig på den ekonomiska statistik som SCB samlar in från kommuner, landsting och kommunalförbund varje år.

Resultatet av undersökningen presenteras både i form av tabeller och i Statistikdatabasen. Tabellerna visar utvecklingen sett från ett riksperspektiv, medan Statistikdatabasen innehåller data per kommun respektive landsting. Data finns tillgängligt både på kontonivå och på verksamhetsnivå.

Visa mer

Närliggande statistik

EkonomiOffentlig ekonomi

Tabeller och diagram

Utvalda tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Kommunerna redovisar 2015 ett överskott på 12,2 miljarder kronor. Även landsting och regioner redovisar ett överskott på 0,7 miljarder. Resultaten påverkas positivt av engångsintäkter från AFA Försäkring på totalt 4,9 miljarder fördelat på kommuner och landsting.

Läs hela statistiknyheten
Böcker och rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

019-17 60 00

offentlig.ekonomi@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/oe0107