På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Faktorprisindex för byggnader (FPI)

Nästa publicering: 2016-11-15

Indexet mäter kostnadsförändringar för produktionsfaktorer i bostadsbyggande. Inräknat är material av olika slag, som utrustning, löner, transporter med mera. Indexet tar inte hänsyn till marknadssituationen utan baseras på mätningar av en mängd varor och löner. Indextal beräknas för flerbostadshus, gruppbyggda småhus och jordbruksbyggnader, både totalt och för viktigare kostnadsslag.

Visa mer

Närliggande statistik

ByggandeEntreprenadindexIndexPriser

Tabeller och diagram

Visa alla

Ta fram tabeller i Statistikdatabasen

Visa alla

Läs mer

Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Hittade du inte vad du sökte?

Kundanpassad statistik

Skräddarsydd statistik

Om den publicerade statistiken inte ger tillräcklig information har vi möjlighet att på uppdragsbasis (mot betalning) ta fram skräddarsydd statistik efter dina önskemål. Det kan t.ex. gälla index för olika branscher som behöver specialindex för prisjusteringar i avtal, konjunkturbedömningar med mera.

För mer information om faktorprisindex, entreprenadindex och olika skräddarsydda index kontakta oss på byggande.bebyggelse@scb.se eller 08-506 940 00 (växel).

Statistikservice

 010-479 50 00

Vardagar 
9.00–12.00, 13.00–16.30

Kortadress : http://www.scb.se/pr0502