På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Tjänsteprisindex (TPI)

Numer ingår Tjänsteprisindex som en undergrupp till Prisindex i producent- och importled (PPI).

Visa mer

Närliggande statistik

AvtalsregleringIndexSNI
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Hittade du inte vad du sökte?

Kundanpassad statistik

Skräddarsydd statistik

Den officiella statistiken skall täcka samhällets basbehov av statistisk information. Men den officiella statistiken räcker inte alltid till i alla situationer. Vanligtvis kan vi lösa detta genom att utföra skräddarsydda uppdrag. Det rör sig om allt från specialbearbetningar av den befintliga statistiken till komplexa informationssystem. Uppdragen kan också bestå av helt nya undersökningar omfattande alla moment från datainsamling till färdiga rapporter.

Uppdragsverksamheten vid SCB bedrivs enligt samma grundläggande principer som gäller för den officiella statistiken, d.v.s. levererade uppdragsprodukter och tjänster ska hålla hög kvalitet och vara objektiva och tillförlitliga.

Syftet med uppdragsverksamheten är att öka tillgängligheten och användningen av de statistiska datalagren, genomföra konsultationer och utföra statistiska undersökningar grundade på vetenskapliga metoder.

När vi utför uppdrag tar vi endast betalt för det merarbete som det innebär att ta fram den efterfrågade informationen.

Mer information

Kontakta Angelica Eshraghi Svensson på 08-506 943 06 eller information@scb.se.

Statistikservice

 010-479 50 00

Vardagar 
9.00–12.00, 13.00–16.30

Kontakta oss

information@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/pr0801