På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vuxnas lärande

Statistiken produceras inte längre.

Visa mer

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Fler eftergymnasialt utbildade deltog i utbildningar, kurser, studiecirklar etc. än gymnasialt- och, framförallt, förgymnasialt utbildade (hösten 2001 till hösten 2002). Intresset för utbildning bland de förgymnasialt utbildade var så lågt att förutsättningarna för ett utjämnat utbildningsdeltagande är dåliga.

Läs hela statistiknyheten
Rapporter

Titel
Typ
Datum
Artiklar

Kvinna i glesbygd typisk hos studieförbunden

Den typiska deltagaren hos de svenska studie­förbunden är en relativt välutbildad kvinna i övre medel­åldern. I Norrlands inland är invånarna särskilt aktiva, medan det är betydligt sämre med del­tagandet i vissa förorts­kommuner till stor­städerna.

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

ua@scb.se

Kortadress : http://www.scb.se/uf0518