På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Doktorander och examina i högskoleutbildning på forskarnivå

Statistiken visar förändringar av nybörjare, doktorander och examina vad gäller antal, kön, ålder, studiefinansiering, studietid med mera inom olika forskningsämnesområden och universitet/högskolor.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Universitetskanslersämbetet

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Hittade du inte vad du sökte?

Kundanpassad statistik

Skräddarsydd statistik

Registret över doktorander och examina i högskoleutbildning på forskarnivå ger möjligheter till redovisning av specialbearbetad statistik. Registret innehåller uppgifter om antagna till forskarutbildning, doktorandnybörjare, registrerade, försörjning och examina (licentiat- och doktorsexamen) vid landets universitet och högskolor. Dessa uppgifter finns tillgängliga från början av 1970-talet. Vissa trendbrott i tidsserierna kan förekomma.

Registret är totalräknat vilket möjliggör redovisningar på detaljerad nivå. Sambearbetningar med andra register är möjliga att göra, men uppgifter om enskilda individer lämnas inte ut. Statistiksekretess tillämpas för alla specialbearbetningar.

Från statistikpaketet Regionala tabeller kan du köpa färdig specialbearbetad högskolestatistik.

Kontakta hogskolestat@scb.se om du vill veta mer om specialbearbetningar av högskolestatistik.

Kontakta oss

Ingrid Pettersson, Universitetskanslersämbetet, 08-563 087 62

ingrid.pettersson@uka.se

hogskolestat@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/uf0204