På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå

Statistiken visar sökande och antagna till högskoleutbildning med fokus på dem som inte tidigare studerat i högskolan, indelade efter kön, ålder, program och universitet/högskola.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Universitetskanslersämbetet

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Rapporter

Titel
Typ
Datum
Visa alla

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Vårterminen

Höstterminen

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Hittade du inte vad du sökte?

Kundanpassad statistik

Skräddarsydd statistik

Registret över sökande och antagna till grundnivå och avancerad nivå ger möjligheter till special­bearbetad statistik. Registret innehåller uppgifter om sökande, sökta utbild­ningar, prioritets­ordning bland sökta utbild­ningar och urvals­resultat till de utbild­ningar som söks via Universitets‑ och högskole­rådet (central antagning) och LANT (lokal antagning till hög­skolorna). Från och med vår­terminen 2007 sker all antagning via Universitets‑ och högskole­rådet.

Registret är total­räknat vilket möjliggör redovis­ningar på detaljerad nivå. Sam­bearbet­ningar med andra register är möjliga att göra, men uppgifter om enskilda individer lämnas inte ut. Statistik­sekretess tillämpas för alla special­bearbet­ningar.

Från statistikpaketet Regionala tabeller kan du köpa färdig special­bearbetad hög­skole­statistik.

Kontakta hogskolestat@scb.se om du vill veta mer om special­bearbet­ningar av högskole­statistik.

Kontakta oss

Staffan Nilsson, Universitetskanslersämbetet, 08-563 087 56

staffan.nilsson@uka.se

hogskolestat@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/uf0206