På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Förvaltningsrättsbeslut enligt LVM

Lämna uppgifterna

I denna undersökning ska förvaltningsrätterna lämna uppgifter om ärenden enligt lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM, 1988:870).

Uppgifter ska lämnas:

  • vid beslut om omedelbara omhändertaganden och/eller
  • vid ansökan hos förvaltningsrätten om beredande av vård enligt LVM.

Det är datumet för förvaltnings­rättens beslut som avgör vilka mål som ska redovisas för respektive år. Fattas beslutet i januari 2013 så ska det redovisas i 2013 års statistik även om det kom in under 2012.

Instruktioner

Läs igenom instruktionerna innan du börjar besvara statistiken, det kan under­lätta ditt arbete. Förvalt­nings­rätterna ska rapportera statistiken genom att fylla i sina LVM‑uppgifter i en Excel‑mall. Logga in för att skicka filen till SCB.

Förteckning över giltiga kommunkoder

Tidsplan

  • Inloggningsuppgifter skickas i början av januari 2018
  • Sista insändningsdag för 2017 års undersökning är 1 februari 2018

Ta del av den färdiga statistiken

Till resultatet av undersökningen

Juridisk information

Socialstyrelsen har ansvaret för den officiella statistiken på socialtjänstområdet. Detta följer av lagen (2001:99)  om den officiella statistiken och förordningen (2001:100)  om den officiella statistiken.

I myndigheternas särskilda verksamhet för framställning av statistik gäller sekretess enligt 24 kap 8 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) .

Kortadress: http://www.scb.se/lvm

Kontakta oss

Alf Pettersson
010-479 63 32
fornamn.efternamn@scb.se