På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Insamling av enskilda och kommunala verksamheter som bedriver förskola eller pedagogisk omsorg 15 oktober 2016

Lämna uppgifterna

Du kan när som helst avbryta och spara inmatade uppgifter till ett senare tillfälle.

Behöver du nya inloggningsuppgifter? Vill du ändra de uppgifter som du har skickat in? Kontakta oss så hjälper vi dig.

På uppdrag av Skolverket samlar SCB in uppgifter om vilka verksamheter i kommunen som bedriver förskola och/eller pedagogisk omsorg eller planeras bedriva verksamhet den 15 oktober 2016.

Nyheter för 2016 

  • Kommunen ska lämna uppgifter om vilka kommunala och fristående verksamheter som finns i respektive kommun.
  • En 6 siffrig kod kommer att tilldelas av SCB till alla kommunal och fristående verksamheter som bedriver förskola eller pedagogisk omsorg.
  • SCB samlar in dessa uppgifter pga att det är bara kommunen som vet vilka kommunal och fristående verksamheter som finns i kommunen och som sedan ligger till grund för SCB urval till undersökningen ”Förskola och annan pedagogisk omsorg”

Tidsplan

Undersökningen är avslutad för 2016. 

Samtliga verksamheter som huvudmannen förväntas skicka in uppgifter för kommer finnas tillgängliga efter inloggning i insamlingen av Förskola och annan pedagogisk verksamhet: barn och personal per 15 oktober. Där kan korrigeringar, tillägg och nedläggning av verksamheter göras fram till 1 november.

Vanliga frågor

 

 

Ta del av den färdiga statistiken

Till resultatet av undersökningen

Juridisk information

Uppgiftsskyldighet föreligger enligt lagen (2001:99)  om den officiella statistiken. Statistiken regleras även av förordningen (2001:100)  om den officiella statistiken och Skolverkets föreskrift (SKOLFS 2014:146) 
Uppgifterna som lämnas skyddas enligt 24 kap. 8 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) . Samråd har skett med Sveriges kommuner och landsting. Uppgifterna används endast i syfte att producera statistik. 

| Kortadress: http://www.scb.se/verksamheter

Kontakta oss

Uppgiftslämnarservice

010-479 60 65
uls@scb.se

Skriv undersökningens namn i e‑postens ämnesrad

Vardagar
8.00–16.30