På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Insamling av enskilda och kommunala verksamheter som bedriver förskola eller pedagogisk omsorg 15 oktober 2016

Lämna uppgifterna

På uppdrag av Skolverket samlar SCB in uppgifter om vilka verksamheter i kommunen som bedriver eller planeras bedriva förskola och/eller pedagogisk omsorg mätdatum 15 okt.

Instruktioner

  • Insamlingen riktar sig till respektive kommun som ska lämna uppgifter om vilka kommunal och fristående verksamheter som bedriver eller planeras bedriva förskola och/eller pedagogisk omsorg.
  • SCB samlar in dessa pga att det är endast kommuner som vet vilka kommunal och fristående verksamheter som finns i kommunen och som sedan ligger till grund för SCB urval till undersökningen ”Förskola och annan pedagogisk omsorg”
  • Uppgifterna lämnas till SCB genom att ni loggar in och hämtar en ifylld Excelmall med föregående års uppgifter. Mer information kommer i aug/sep 2017.

Tidsplan

2016 års undersökning är avslutad.

Nästa insamlingsomgång är augusti/september 2017.

Juridisk information

Uppgiftsskyldighet föreligger enligt lagen (2001:99)  om den officiella statistiken. Statistiken regleras även av förordningen (2001:100)  om den officiella statistiken och Skolverkets föreskrift (SKOLFS 2014:146) 
Uppgifterna som lämnas skyddas enligt 24 kap. 8 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) . Samråd har skett med Sveriges kommuner och landsting. Uppgifterna används endast i syfte att producera statistik. 

| Kortadress: http://www.scb.se/verksamheter

Kontakta oss

Uppgiftslämnarservice

010-479 60 65
uls@scb.se

Skriv undersökningens namn i e‑postens ämnesrad

Vardagar
8.00–16.30