På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nationella prov gymnasieskolan: resultat

Lämna uppgifterna

På uppdrag av Skolverket genomför Statistiska centralbyrån (SCB) en insamling av resultat på nationella prov i gymnasieskolan. Undersökningen är en totalundersökning, vilket innebär att alla skolenheter i Sverige ska lämna resultat. Syftet med undersökningen är att samla in uppgifter från samtliga utförda nationella prov i gymnasieskolan.

Instruktioner

  • Period: Lämna uppgifter för samtliga utförda prov i gymnasieskolan gjorda under våren 2017
  • Skicka Textfil: Ta ut era uppgifter från ert administrativa system enligt dokumentet som heter ”Datafilsbeskrivning” som er systemleverantör också har fått. Logga sedan in och skicka textfilen till SCB.
  • Skicka Excelmall: Spara Excelmallen nedan till din dator och fyll i uppgifterna. Logga sedan in och skicka Excelmallen till SCB.
  • Spara filerna! Spara inskickade filer ifall du skulle behöva uppgifterna senare. Av säkerhetsskäl kan SCB inte skicka tillbaka filer med personnummer.
  • Har ni inte skrivit några nationella prov? Logga in och ange alternativ B efter att ni har fyllt i kontaktuppgifter.
  • Kommer en annan skolenhet att lämna uppgifter för er skolenhet? Logga in och ange alternativ C efter att ni har fyllt i kontaktuppgifter.

Dokument vårterminen 2017  

Tidsplan

Sista insändningsdag för vårens blankett är 18 juni 2017.

Ta del av den färdiga statistiken

Resultaten publiceras på Skolverkets webbplats under rubriken statistik & utvärdering.

Juridisk information

Uppgiftskyldighet gäller enligt lagen (2001:99Extern länk om den officiella statistiken. Statistiken regleras även av förordningen (2001:100Extern länk om den officiella statistiken och Skolverkets föreskrift (SKOLFS 2011:142).

Uppgifterna som ni lämnar om enskild skyddas enligt 24 kap. 8 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) . Samråd har skett med Sveriges kommuner och landsting.

Kortadress: http://www.scb.se/npgymn

Aktuellt

Elever som går tekniskt fjärde år (T4) ingår inte i insamlingen.

Denna undersökning samlas in två gånger per år. Vårens insamling pågår under juni och höstens under januari.

Kontakta oss

Uppgiftslämnarservice

010-479 60 65

uls@scb.se

Vardagar
8.00–16.00