På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Räkenskapssammandrag för kommunalförbund och samordningsförbund

Lämna uppgifterna

Räkenskapssammandraget för kommunalförbund och samordningsförbund är en årlig insamling av ekonomiska uppgifter från samtliga kommunalförbund. Syftet med undersökningen är att ge en tillförlitlig information om kommunalförbundens ekonomi, nuläge och utveckling.

Resultatet från denna undersökning ligger till grund för nationalräkenskapernas beräkningar.

Tidsplan

Missiv skickas ut den 20 februari 2017

Sista insändningsdatum är 20 mars 2017

Vanliga frågor

Jag har redan skickat in kommunal­förbundets och/eller sam­ordnings­förbundets svar, men vill nu rätta/komplettera uppgifterna.

Logga in med dina användar­uppgifter på samma sätt som du gjorde när du först lämnade uppgifterna. Ändra/komplettera i blanketten och klicka sedan på Skicka till SCB. De gamla uppgifterna skrivs då över och vi sparar de nya.

Ta del av den färdiga statistiken

Juridisk information

Uppgiftsskyldighet föreligger enligt lagen (2001:99)  om den officiella statistiken. Statistiken regleras även av förordningen (2001:100)  om den officiella statistiken och SCB:s föreskrifter (SCB-FS 2016:26). Samråd har skett med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Alla uppgifter som ingår i RS är offentliga. Uppgift om vem som är kontaktperson för undersökningen sparas för att underlätta eventuella kontakter.

Kortadress: http://www.scb.se/rskomforb

Aktuellt

Enligt rådsdirektiv 2011/85 från Eurostat finns krav på att verksam­hetens kostnader och intäkter samt årets resultat ska kvartal­fördelas. I RS 2013 är detta obligatoriskt.

Kontakta oss

Uppgiftslämnarservice

010-479 60 65
uls@scb.se

Skriv undersökningens namn i e‑postens ämnesrad

Vardagar
8.00–16.00