På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om SCB

Statistiska centralbyråns främsta uppgift är att förse kunder med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning. Det gör vi i huvudsak på uppdrag av regeringen och olika myndigheter, men vi har även kunder inom det privata näringslivet och bland forskare. 

SCB är en statlig förvaltningsmyndighet. I vår instruktion står att vi har ansvar för officiell statistik och annan statlig statistik. Det innebär att vi ska utveckla, framställa och sprida officiell statistik och annan statlig statistik samt samordna systemet för den officiella statistiken

Vi är kvalitets- och miljöcertifierade

Sedan mars 2014 är vi certifierade enligt ISO 20252:2012 för marknads-, opinions- och samhällsundersökningar. Certifieringen bekräftar att vi uppfyller grundläggande kvalitetskrav vid framställning av statistik.

Certifikat 

SCB:s verksamhet påverkar miljön. Därför arbetar vi ständigt med vår miljöpåverkan och följer upp och för­bättrar vår verksamhet.

Sedan december 2012 är SCB:s miljö­lednings­system certifierat enligt den inter­nationella miljö­led­nings­standarden ISO 14001.

Logotyp ISO 14001

Kortadress: http://www.scb.se/omscb

Generaldirektör

Stefan Lundgren

Aktuellt

Korta fakta om SCB: