På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jobba hos oss

 

SCB - en modern arbetsplats

Statistiska centralbyrån är en modern myndighet som producerar statistik. Statistik används för att beskriva verkligheten och är en viktig del av ett demokratiskt samhälle. Resultatet av vårt arbete används som underlag när politiker ska fatta beslut inom olika samhällsområden. Statistiken används också av exempelvis forskare, studenter och allmänheten.

Hos oss arbetar ungefär 1 400 anställda fördelade på två orter, Stockholm och Örebro, samt intervjuare runt om i Sverige.

I filmerna berättar några medarbetare om hur det är att jobba på SCB. "För den som vill finns det väldigt stora utvecklingsmöjligheter", säger Sofie Lord, som jobbar med statistik som används för att beräkna brutto­national­produkten, BNP.

Kan du inte titta på filmen? Använd länken nedan.

Se också intervjun med Cecilia Hertzman, en av SCB:s avdelningschefer. 

Tre kvinnliga chefer på SCB berättar om SCB:s förändrade ledarskap i artikeln Stöttande coach istället för nischad expert: Nu får chefen mer tid för de mjuka frågorna (temabilaga Kvinnor i ledning från Find1, mars 2015).


Lediga tjänster