På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jobba hos oss

SCB är en myndighet som producerar statistik på uppdrag av regeringen och myndigheter och resultatet av vårt arbete används som underlag vid beslutsfattande, debatt och forskning. Vi producerar objektiv och tillförlitlig statistik inom ekonomi, befolkning och miljö och tar bland annat fram BNP och KPI.

Hos oss arbetar ungefär 1 400 anställda fördelade på två orter, Stockholm och Örebro, samt intervjuare runt om i Sverige.

"För den som vill finns det väldigt stora utvecklingsmöjligheter", säger Sofie Lord, som jobbar med statistik som används för att beräkna brutto­national­produkten, BNP.

Se också intervjun med Cecilia Hertzman, en av SCB:s avdelningschefer. 

Tre kvinnliga chefer på SCB berättar om SCB:s förändrade ledarskap i artikeln Stöttande coach istället för nischad expert: Nu får chefen mer tid för de mjuka frågorna (temabilaga Kvinnor i ledning från Find1, mars 2015).

Användarvänlig jämställdhetsstatistik sprids med hjälp av SCB

SCB är inte bara en jämställd myndighet, utan vi bidrar även till att jämställdhetsstatistik presenteras och kommuniceras i många utvecklingsländer. Läs mer i denna annons som publicerades i DN den 12/3 2017:


Lediga tjänsterSe även

För att kunna förhandsgranska och redigera dina jobbansökningar behöver du först registrera dig