På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Delar av SCB ska flyttas till Örebro

Nyhet | 2017-04-26

Regeringen kommer att ge SCB i uppdrag att flytta delar av sin verksamhet till Örebro. Vid uppdragets slut ska myndighetens stabs- och stödfunktioner i huvudsak utgå från Örebro. Flytten ska vara genomförd 30 april 2018. 

SCB:s vikarierande generaldirektör Helen Stoye har tillsatt en grupp som kommer att arbeta med att ta fram ett förslag på vilka avdelningar som kommer att beröras av flytten.

- Vi på SCB måste genomföra denna flytt på ett klokt och kontrollerat sätt så att vi inte äventyrar statistikproduktionen, säger Helen Stoye, vikarierande gd på SCB.

Anledningen till att regeringen beslutat om denna flytt är att den aviserade i budgetpropositionen för 2017 att den avser fortsätta verka för att öka spridningen av statliga myndigheter i landet. Vidare anges att det är viktigt att det finns arbetstillfällen för tjänstemän och akademiker även utanför de större städerna.

Kontakta oss

Nizar Chakkour

Pressansvarig

010-479 44 44, 0767-20 44 44

nizar.chakkour@scb.se