På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Elisabeth Hopkins ny avdelningschef för Nationalräkenskaperna på SCB

Nyhet | 2017-03-14

Elisabeth Hopkins har förordats som ny avdelningschef för Nationalräkenskaperna på Statistiska centralbyrån. Idag arbetar Elisabeth Hopkins på Försäkringskassan som prognoschef. 

Elisabeth Hopkins har tidigare arbetat på Konjunkturinstitutet som chef för enheten för arbetsmarknad och prisbildning och dessförinnan på Riksbanken som analytiker inom penningpolitiska avdelningen.

- Elisabeth Hopkins har en gedigen akademisk bakgrund och mycket god kunskap om hur nationalräkenskaperna används. Hon har chefserfarenhet och också mycket god erfarenhet av utveckling av de verksamheter som hon har arbetat inom och ansvarat för. Vi är mycket glada att Elisabeth Hopkins har tackat ja till att komma till SCB; genom henne får vi en mycket god kapacitet att leda både den löpande verksamheten och utvecklingen av den, säger Helen Stoye, vikarierande generaldirektör för SCB.

Elisabeth Hopkins börjar sin anställning på SCB den 1 maj 2017.

Kontakta oss

Nizar Chakkour

Pressansvarig

010-479 44 44, 0767-20 44 44

nizar.chakkour@scb.se