På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Prenumerera på nyheter från SCB

Om du vill bevaka nyheter och statistik från SCB digitalt så finns det flera sätt, exempelvis via e-post, sociala medier eller RSS-flöden.

Statistiknyheter via e-post

Skräddarsy en prenumeration på våra pressmeddelanden om ny statistik utifrån de ämnen du är intresserad av. Du får också en påminnelse varje fredag om statistik som ska publiceras den kommande veckan.

Nyhetsbrev via e-post

Vi har flera nyhetsbrev som hjälper dig att hålla dig uppdaterad om SCB:s statistik och tjänster. 

Vi har dock beslutat att från och med år 2016 upphöra med publiceringen av det generella nyhetsbrevet "Nytt  från Statistikvärlden". 

Välfärd är SCB:s tidskrift om välfärd, arbetsmarknad, utbildning och befolkning som ges ut fyra gånger om året. Nyhetsbrevet innehåller alla artiklar och tidningen i pdf-format.

RSS-flöden

Hur stor andel av den svenska arbetskraften är arbetslös? Hur hög är inflationstakten? Exakt hur många bor i Sverige? När vi uppdaterar nyckeltal om Sverige får du en påminnelse om detta i din RSS-läsare.

 Nyckeltal för Sverige via RSS

Du kan också få alla våra statistiknyheter om ny statistik från SCB direkt när de publiceras.

 Statistiknyheter via RSS

Vi publicerar regelbundet artiklar på scb.se som presenterar och analyserar aktuella statistiska resultat på ett lättillgängligt sätt. Med RSS-flödet håller du koll på alla nya artiklar.

 Artiklar via RSS

Data från Statistikdatabasen kan föras över digitalt via ett programmeringsgränssnitt som kallas API. Du kan få alla nyheter om API:erna via RSS.

 Nyheter om SCB:s API:er via RSS

Sociala medier

Via vårt Twitter-flöde kan du ta del av nyheter från SCB och alla våra pressmeddelanden direkt när de publiceras. Vi har även ett flöde med pressmeddelanden på engelska.

På Facebook postar vi intressant infografik om aktuell statistik som berör dig  i din vardag.

twitter Följ oss på Twitter, svenskt flöde

Twitterikon Följ oss på Twitter, engelsk flöde

 Gilla oss på Facebook