På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Policyer för SCB:s statistikverksamhet

SCB har tagit fram en rad policyer som berör statistikverksamheten.

Kvalitetspolicy

Kvalitetspolicyn omfattar kvaliteten i statistiken, processerna och verksamheten. Den beskriver de övergripande riktlinjerna för SCB:s kvalitetsarbete.

Publiceringspolicy

Publiceringspolicyn handlar om den officiella statistiken som SCB ansvarar för. Den beskriver kortfattat och i punktform hur och var på SCB:s webbplats statistiken skall publiceras.

Revideringspolicy

En revidering innebär att SCB ändrar tidigare redovisad statistik. Revideringspolicyn gäller för all statistik som SCB har ansvaret för.

Sekretesspolicy

Det finns också regler som styr hur uppgifter får lämnas ut från SCB. Sekretesspolicyn är en beskrivning av hur myndigheten tillämpar statistiksekretessen.

Uppdragspolicy

Uppdragspolicyn ger vägledning för SCB:s uppdragsverksamhet, det vill säga tjänster som SCB tillhandahåller externa uppdragsgivare.

Miljöpolicy

Enligt förordningen (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter ska SCB ska fastställa en miljöpolicy för verksamheten. Miljöpolicyn ska bidra till en hållbar utveckling och till att nå de nationella miljökvalitetsmålen.