På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Ladda ner filer på scb.se

Pdf

En del dokument är i s.k. pdf-format. Det är ett format som kan läsas av alla datorer, Mac, PC, eller Unix, om du har tillgång till en pdf-läsare för din plattform. Fördelen med pdf, förutom att det kan läsas av alla datorer, är att dokumentet behåller sitt ursprungliga utseende vid läsning och utskrift.

Ett exempel på en pdf-läsare är Acrobat Reader från Adobe. Den kan du hämta kostnadsfritt från Adobes webbplats.

När du har laddat ned Acrobat Reader måste du installera det. Därefter kan du klicka på pdf-symboler och Acrobat Reader kommer att öppnas automatiskt så att du kan läsa dokumentet direkt i din webbläsare. 

Du kan ladda hem pdf-filer till din dator genom att klicka med höger musknapp och därefter välja "Spara mål som", samt slutligen ange lämplig plats på din egen dator. 

Excel

Excel Viewer gör det möjligt för dig att kunna läsa excel-filer i din webbläsare även om du inte har Excel installerat på din dator.

Word

Word Viewer gör det möjligt för dig att kunna läsa Word-filer i din webbläsare även om du inte har Word installerat på din dator.

PowerPoint

PowerPoint Viewer gör det möjligt för dig att kunna läsa PowerPoint-filer i din webbläsare även om du inte har PowerPoint installerat på din dator.

Kortadress: http://www.scb.se/filer