På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Tillgänglighet på scb.se

24-timmarswebben

Utbyggnad och utvecklig av webbplatsen sker kontinuerligt och för att webbplatsen skall hålla hög kvalitet krävs ständig uppdatering.

I vår webbutformning jobbar vi för att uppfylla så många som möjligt av Statskontorets rekommendationer och råd för 24‑timmarswebben.

Förstora texten

Om du upplever att texten på våra sidor är för liten kan du enkelt förstora den:
Gå in under Visa, klicka på Textstorlek och välj den storleken som passar dig bäst.

Navigera med tangentbordet

Använder du inte musen för att navigera på webbplatsen finns det möjlighet att navigera med hjälp av tangentbordet. Du kan enkelt navigera mellan sidorna med hjälp av ALT och PIL-tangenterna:

  • För att gå tillbaka håll ner ALT + Vänster PIL. För att bläddra framåt håll ner ALT + Höger PIL.
  • För att välja en länk använd TAB-tangenten + ENTER.
  • I vår rullgardinsmeny i sidans huvud kan du navigera med hjälp av SHIFT + Nedåt PIL. När du har kommit till det område du vill välja tryck på ENTER.

Utskriftstips

  • För bästa kvalitet på utskrift av breda sidor (gäller främst breda tabeller och diagram samt vissa pressmeddelande) bör man välja att skriva ut i liggande format.
  • Minska typsnittet i webbläsare för att få med mer information på varje utskrivet papper.

Utskriftsvänligt format

För att få en utskriftsvänlig version av sidorna på webbplatsen använder du den utskriftsfunktion som finns inbyggd i webbläsaren. Du kan också välja att förhandsgranska din sida via webbläsaren. Det gör du antingen via webbläsarens meny eller genom att högerklicka på sidan och välja Förhandsgranska.

Lättläst

Information om Statistiska centralbyrån och vad vi gör finns i lättläst version på webbplatsen.