På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regionala konjunkturbarometrar

Arbetar ni med att främja tillväxten i regionen? Då är det viktigt att hålla koll på hur den regionala konjunkturen utvecklas. SCB kan hjälpa er att analysera konjunkturläget i er region.

Med ett kvalificerat statistiskt och ekonomiskt kunnande kan SCB erbjuda analys av hög kvalitet och presentera den på ett lättbegripligt sätt. Våra regionala konjunkturbarometrar, som vi har producerat för flera olika regioner sedan 1980-talet, bygger på enkäter där vi frågar företag om deras syn på ekonomin. Svaren speglar det rådande konjunkturläget i regionen och förväntningarna på utvecklingen.

Utformas efter önskemål

Vi anpassar frågorna efter respektive bransch för att kunna göra djupa analyser. En fråga är dock gemensam och ligger till grund för ett konjunkturindex som gör det möjligt att göra jämförelser mellan branscher och delregioner.

Undersökningen är delvis standardiserad men utformas även efter regionens branschstruktur och geografi – och efter era önskemål. SCB har dessutom regional statistik inom en lång rad ämnesområden, vilket gör att vi kan komplettera analyserna med uppgifter från våra andra undersökningar.

Det här går att välja:

  • bakgrundsdata
  • branscher
  • uppdelning i delregioner
  • viss grafisk utformning.

Kontakta oss

Vi som ansvarar för de regionala konjunkturbarometrarna heter Johannes Holmberg och Sofia Nilsson. Välkomna att kontakta oss:

Kortadress: http://www.scb.se/konjunkturbarometer

Kontakta oss

rkb@scb.se

Johannes Holmberg
010-479 45 11
johannes.holmberg@scb.se

Sofia Nilsson
010-479 41 16
sofia.nilsson@scb.se