Fordonsstatistik - Statistiska centralbyrån

På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

SCB är producent av statistikregistret för fordon som baseras på Transportstyrelsens Vägtrafikregister över samtliga fordon som är registrerade i Sverige. Personbilar, lastbilar inklusive dragbilar, bussar, släpvagnar inklusive husvagnar och påhängsvagnar, motorcyklar, mopeder klass I, traktorer, terränghjulingar samt snöskotrar redovisas i registret.

Statistikansvarig myndighet för fordonsstatistiken är Trafikanalys, vilka ersatte SIKA från och med den första april 2010. Statistiken publiceras hos Trafikanalys.

Tidigare års statistik redovisas på både SCB:s och Trafikanalys webbplats.

Fordonsatlas

Nu finns en fordonsatlas som bland annat visar en tidsserie över bilinnehav per län och per kommun.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Trafikanalys

Närliggande statistik

BilarFordonLastbilar

Nyckeltal för Sverige

Nyregistrerade personbilar

33 518

Antal personbilar mars 2015

+13,5 %

jämfört med motsvarande period föregående år

Visa alla

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Nya bilar ökade med 13,5 procent

Under mars 2015 nyregistrerades 33 518 personbilar, en ökning 13,5 procent jämfört med mars föregående år. Detta enligt Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon.

Läs hela statistiknyheten

Böcker och rapporter

Titel
Typ
Datum

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik  ingår.

Statistikens framtagning

Annika Johansson
019-17 68 25
transport@scb.se

Fördjupad information

Kortadress: http://www.scb.se/tk1001