På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Fordonsstatistik

Statistiken beskriver utvecklingen av den svenska fordonsparken. Det gäller beståndet av fordon, nyregistreringar och avregistreringar. Uppgifterna redovisas bland annat för vilken kategori som äger fordonen och regionalt.

Visa mer
För denna statistik ansvarar
Trafikanalys

Närliggande statistik

BilarFordonLastbilar

Nyckeltal för Sverige

Nyregistrerade personbilar

32 396

Antal personbilar november 2016

+0,1 %

jämfört med motsvarande period föregående år

Visa alla

Tabeller och diagram

Visa alla
Visa alla

Läs mer

Statistiknyheter

Under november 2016 nyregistrerades 32 396 personbilar, en ökning med 0,1 procent jämfört med november föregående år. Detta enligt Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon.

Läs hela statistiknyheten

Om statistiken

Dokumentation

Våra statistikundersökningar dokumenteras på tre olika sätt för att beskriva olika aspekter av statistiken - kvaliteten, framtagningen och det detaljerade innehållet.

Dokumentationerna som beskriver kvaliteten är de mest lättillgängliga. De kan du använda för tolkning och förståelse av den publicerade statistiken.

De två andra sätten beskriver hur statistiken tas fram och de olika undersökningarnas detaljerade innehåll. De är mer omfattande i sina beskrivningar och vänder sig till dig som vill göra jämförelser mellan olika statistikundersökningar, eller till dig som vill göra specialbearbetningar där vår statistik ingår.

Statistikens kvalitet, Beskrivning av statistiken (BaS)

Statistikens framtagning, (SCBDOK)

Kontakta oss

Annika Johansson, 010-479 68 25

Tina Svahn, 010-479 66 26

transport@scb.se
Kortadress : http://www.scb.se/tk1001