Delmål 6.4 – Effektivisera vattenanvändning och säker vattenförsörjning
Senast uppdaterad: 2021-03-15
Till 2030 väsentligt effektivisera vattenanvändningen inom alla sektorer samt säkerställa hållbara uttag och en hållbar försörjning med sötvatten för att angripa vattenbristen och väsentligt minska det antal människor som lider av vattenbrist.
Indikator 6.4.1 - Förändringar i vattenanvändningseffektiviteten över tid
Nyckeltal
2015
22 000m3
sötvatten används i Sverige per miljoner kronor i förädlingsvärde för branschen massa, papper, pappersvaror
Tabell
Förändringar i vattenanvändningseffektiviteten efter bransch
Tusentals kubikmeter sötvatten per miljoner kronor i förädlingsvärde
Hushåll | Jordbruk (SNI 01) | Industri totalt (SNI 05-35, exkl. vattenkraft och kärnkraft, elverkens andel av förädlingsvärdet och ur BNP har exkl.) | Massa, papper, pappersvaror (SNI 17) | Stål- och metallverk; metallvaror (SNI 24-25) | Övrigt (SNI 36-99) | |
---|---|---|---|---|---|---|
2015 | ‑ | 6 | 2 | 22 | 2 | 0 |
2010 | ‑ | 7 | 3 | 28 | 3 | 0 |
2005 | ‑ | 9 | 3 | 28 | 3 | 0 |
Indikator 6.4.2 - Grad av vattenbrist: färskvattenuttag som andel av tillgängliga färskvattenresurser
Nyckeltal
2015
1,2%
är graden av vattenbrist i Sverige
Diagram
Färskvattenuttag som andel av tillgängliga färskvattenresurser
Grad av vattenbrist i procent