Till innehåll på sidan

Information med anledning av coronaviruset

Senast uppdaterad: 2020-04-07

Vi på SCB vill påminna dig som företagare om att lämna uppgifter till SCB:s olika företagsundersökningar. I tider som denna kanske inte en undersökning från oss är det första man tänker på, men nu när samhället sätts på prov har information från ditt företag ett större värde än någonsin för svensk ekonomi.

På grund av covid-19 står hela världen nu inför ett tufft ekonomiskt läge. Läget beskrivs som en annalkande djup recession, det vill säga steget innan en djupare lågkonjunktur. I det här läget kommer regeringen, riksdagen och Riksbanken att fatta beslut som direkt påverkar din organisations vardag och som kan komma att få stora konsekvenser för de offentliga finanserna.

Vi har förståelse för att covid-19 och alla åtgärder kring det sannolikt påverkar din verksamhet på många olika sätt. Vi är tacksamma för dina uppgifter, och om du har frågor kring ditt uppgiftslämnande, hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna.

Företagsundersökningar

Frågor och svar

Vilka undersökningar är mitt företag med i?

Vi mejlar gärna ett utdrag över de undersökningar ditt företag är med i. För att ta fram utdraget behöver vi av sekretesskäl få en skriftlig förfrågan som är underskriven av företagets firmatecknare eller vd.
I förfrågan måste följande stå:

  • namn och organisationsnummer på företaget som förfrågan gäller
  • att förfrågan gäller perioden 2019–2020
  • mejladress eller postadress som vi ska skicka utdraget till.

Tänk på det här

Utdraget gäller för den dag när vi tog fram det. Senare under året kan det tillkomma undersökningar som ditt företag är med i (men som det inte är med i för tillfället). Därför kan det vara bra att skicka in en ny förfrågan om ett par månader igen.

Det slutliga urvalet av företag gör vi först strax innan vi skickar ut informationsbrev om undersökningen till de utvalda företagen. Utdraget för 2019 är till hjälp eftersom många företag ingår i samma undersökningar år efter år. Genom att se vilka undersökningar ditt företag var med i 2019 får du alltså en preliminär bild av vilka undersökningar företaget kommer att behöva lämna uppgifter till 2020.

Kontakta SCB

Skanna och mejla den underskrivna förfrågan till Foretagens.uppgiftslamnande@scb.se.

Det går också bra att skicka förfrågan per post till:

SCB
KOM/US
701 89 Örebro.

Hur får jag veta mitt företags SNI-kod?

Du kan enkelt söka fram SNI-koden genom att söka på företagets organisationsnummer på den här sidan: https://www.cfarnrsok.scb.se/.