På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Publicerad: 2016-12-12
Nr 2016:89

Författare

Linus Garp

010-479 66 56

linus.garp@scb.se

Störst folkökning i Knivsta och Sundbyberg

År 2015 ökade Sveriges folkmängd med 1,1 procent jämfört med 2014. Det var dock stora skillnader mellan olika kommuner. Befolkningen ökade i 239 kommuner, minskade i 48 kommuner och var oförändrad i 3 kommuner. Den största procentuella ökningen fanns i Knivsta och Sundbyberg, 4,7 respektive 4,6 procent, och den största minskningen i Övertorneå, 2,3 procent. En stor del av kommunerna med en minskande befolkning ligger i Norrbottens och Västerbottens inland.

Karta Störst folkökning i Knivsta och Sundbyberg

Under 2015 var den höga invandringen till Sverige den främsta anledningen till folkökningen i kommunerna. Alla kommuner utom Vaxholm hade ett invandringsöverskott. Däremot hade drygt hälften av kommunerna ett inrikes flyttningsunderskott, vilket innebär att det var fler som flyttade ut från kommunen till andra delar av Sverige än in till kommunen från andra delar av Sverige. Dessutom hade fler än hälften av kommunerna ett födelseunderskott, vilket innebär att det var fler som avled än som föddes under året.

Etiketter