På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Arbetsmarknad

Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS)

Den registerbaserade arbetsmarknadsstatistiken syftar till att ge årlig information om sysselsättning, pendling, personal- och näringsstruktur samt att belysa händelser och flöden på arbetsmarknaden. Statistiken är totalräknad och kan brytas ner till låg regional nivå.

Antal förvärvsarbetande

Arbetskraftsundersökningarna (AKU) 

Arbetskraftsundersökningarna (AKU) genomförs varje månad. Syftet med under­sökningarna är att beskriva aktuella sysselsättningsförhållanden och att ge information om utvecklingen på arbetsmarknaden. AKU är den enda källan med kontinuerliga uppgifter om den totala arbetslösheten och dessa uppgifter representerar det officiella arbets­löshetstalet. Resultaten från undersökningen används tillsammans med annan arbetsmarknadsstatistik bland annat som underlag för planering av och beslut om arbetsmarknadspolitiska program samt för upp­följning av arbetsmarknadsinsatser.

Uppgifter enligt den internationella definitionen av arbetslösa

Kontakta oss