På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges ekonomi - Statistiskt perspektiv

 

Omslag Sveriges ekonomiI rapporten ges en förklarande analys av konjunktur­läget i ekonomin uti­från ett statistiskt perspektiv. Fokus ligger på de senaste kvartals­siffrorna från national­räken­skaperna och primär­statistiken.

Förutom att beskriva den ekonomiska utveck­lingen är rapporten inriktad på att redovisa hur statistiken hänger samman och hur den kan tolkas. Syftet är bland annat att informera om konsistens, respektive inkonsistens mellan olika statistik­resultat, för att underlätta användarnas tolkning av statistiken.

Analysen i rapporten är en vidare­utveckling av sådana analyser av den ekonomiska statistiken som Statistiska centralbyrån löpande genomför i sin roll som statistik­producent..

Enheten för samordning av det ekonomisk­statistiska systemet vid avdelningen för nationalräkenskaper ansvarar för rapporten. Underlag, synpunkter och analyser har inhämtats från olika statistikområden vid Statistiska centralbyrån (SCB). Rapporten kommer ut fyra gånger per år.

Publikationen i fulltext

Du vet väl att du kan prenumerera på Sveriges ekonomi
via e-post?

Kontakta oss så registrerar vi dig i vår utsändningslista.

Kortadress: http://www.scb.se/sveriges-ekonomi

Kontakta oss

Maria Schoultz
010-479 40 74
maria.schoultz@scb.se