På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

SCB:s branschnyckeltal

Hamnar du någon gång i din yrkesutövning i situationen att du snabbt måste bedöma ett företags styrke- och svaghetsfaktorer? I sådana fall har vi ett användbart verktyg, nämligen SCB:s branschnyckeltal.

Det beräknas drygt 40 olika nyckeltal för cirka 800 branscher som presenteras i form av median och kvartilvärden där jämförelse sker på branschnivå och antal anställda. SCB:s branschnyckletal ger dig möjlighet att på ett snabbt och enkelt sätt jämföra ditt företags starka och svaga sidor jämfört med aktuell jämförelsegrupp. Branschnyckeltalens population omfattar samtliga aktiebolag och ekonomiska föreningar som bedrivit verksamhet under referensåret exklusive finansiella företag såsom banker, investment- och försäkringsbolag. För att ett företag ska ingå i beräkningarna krävs en omsättning på minst 10 000 kronor. En mer ingående beskrivning av statistikens framtagande finns under rubriken Statistikens framtagande.

Finns intresse av annan gruppering eller andra specialbearbetningar än de som presenteras i Excelfilerna går det att kontakta SCB för beställning mot en avgift. 

Ladda hem SCB:s branschnyckeltal utan kostnad

Excelfilerna nedan innehåller branschnyckeltal för årgångarna 2010–2015. För att filerna ska fungera måste makron aktiveras. Mer information finns i Excelfilens första flik. Se SNI-Sök för information om vad som ingår i de olika branscherna. Nästa årgång kommer att laddas upp i november 2018.

För PC användare

För Mac användare

Statistikens framtagande

Nedan kan en beskrivning av framtagning och historik laddas ner.

Kortadress: http://www.scb.se/branschnyckeltal

Kontakta oss

SCB, Branschnyckeltal
701 89 Örebro

Gumaj Jussubova
010-479 65 17

Marcus Lundgren
010-479 69 18

Fax: 010-479 70 85

branschnyckeltal@scb.se