På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Aktuell statistik ur Företagsregistret

Här hittar du aktuella tabeller från SCB:s allmänna företagsregister, bland annat antal arbetsställen och företag fördelat på bransch, storleksklasser, ägarkategori och juridisk form. Det finns också tabeller med antal arbetsställen efter geografisk indelning.

Tabellerna är uppdaterade med statistik från november 2017. Hör gärna av dig till oss om du har önskemål om någon speciell tabell som du inte hittar här.

Antal arbetsställen och företag

Hör gärna av dig till oss om du har önskemål om någon speciell tabell som du inte hittar här.

Antal export- och importföretag

Antal arbetsställen per geografisk indelning

Ingår inte i Sveriges officiella statistik

Statistik över antal anställda från SCB:s allmänna företagsregister ingår inte i den officiella statistiken. För uppgifter från officiella statistiken över antal anställda och sysselsatta för riket och län hänvisar vi till Kortperiodisk sysselsättningsstatistik (KS).

På kommunnivå hänvisar vi till Registerbaserad arbetsmarknadsstatistik (RAMS). Tabellpaketet AMPAK redovisar registerbaserad arbetsmarknadsstatistik på regional nivå och är en betaltjänst som vi erbjuder. 

Kontakta oss