På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Byggproduktionsindex

Byggproduktionsindex mäter förändringen i den ekonomiska aktiviteten inom bygg­industrin. Det beräknas månads­vis enligt SNI 2007 med basår 2010=100.

Indexet presenteras i faktiska, kalender­korri­gerade, säsong­rensade samt trend­skattade index­tal. Det publiceras på webbplatsen i samband med statistiken för Produktionsvärdesindex över näringslivet.

Användning

Statistiken kan användas av myndig­heter, enskilda företag och organisa­tioner för bransch­studier, marknads­analyser och konjunk­tur­bedöm­ningar. Viktiga användare är Riks­banken, Kon­jun­ktur­insti­tutet, EU:s statistik­organ Eurostat samt Europeiska Centralbanken ECB. Även bransch‑ och arbets­givar­organisa­tioner kan vara potentiella användare.

Inom SCB används uppgifter om bygg­produk­tionen som under­lag för avstäm­ningar i National­räken­skapernas kvartals­visa beräk­ningar av Brutto­national­produkten (BNP).

Kontakta oss

Jenny Strandell

010-479 44 46

jenny.strandell@scb.se