På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Insamling och undersökning

SCB kan skräddarsy undersökningar efter kundens behov. Vill du bara ha hjälp med en del av en undersökning, till exempel frågekonstruktion eller datainsamling, går detta också bra.

Vi på SCB har många års erfarenhet av att genomföra alla typer av undersökningar och skräddarsyr undersökningar efter våra kunders behov. I en dialog med kunden planerar vi tillsammans en undersökning som är anpassad för kundens syfte. Som nationell statistikbyrå har vi erfarna projektledare och expertkompetens inom såväl metodfrågor, datainsamling som frågekonstruktion. Vi genomför expertgranskning av samtliga frågeblanketter för att nå högsta kvalitet.

Några frågor att tänka på när man planerar en undersökning:

  • Vad är undersökningens huvudsyfte?
  • Vilka frågor vill vi ha besvarade?
  • Vilken är målgruppen?
  • Vilken insamlingsmetod passar bäst för målgruppen?
  • Under vilken tidsperiod ska undersökningen genomföras?

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller är intresserade av att genomföra en undersökning.

Vi erbjuder också en rad undersökningar som bygger på färdiga koncept för att ge vägledning när till exempel offentliga verksamheter och företag ska genomföra ett förbättringsarbete. Exempel på dessa är Medborgarundersökningen, Medarbetarundersökningar och Arbetsmiljöundersökningar.

Statistikservice

010-479 50 00

Vardagar
9.00–12.00, 13.00–16.30