På scb.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kommunfakta - redovisningsformer och uppdatering

Allmänt

Kommunfakta ger övergripande information om kommunen och dess invånare. Här hittar du statistik om invånarnas ålder, arbete, inkomster och utbildning. Här finns också uppgifter om kommunal ekonomi och bostäder samt mandatfördelningen i kommunfullmäktige.

Som jämförelse finns oftast medelvärden för länet och riket. Statistiken är hämtad från många olika källor främst inom SCB, men även från Arbetsförmedlingen, Skolverket, Socialstyrelsen och Försäkringskassan.

Redovisningsformer

Kommunfaktas baspaket finns på svenska, engelska och tyska.

Färdiga internetfiler

För inläggning av Kommunfakta på kommunens egen webbplats kan SCB leverera färdiga filer. Vi erbjuder två varianter:

  1. De sex sidorna i sin helhet
  2. Varje tabell/diagram för sig (28 st). De väljs från en meny.

I paketet ingår en dynamisk befolkningspyramid för kommunen. Pyramiden är animerad, dvs. den stegar sig fram år för år – automatiskt eller manuellt. Man kan sålunda se hur kommunens ålderssammansättning har förändrats över tiden. Pyramiden visar befolkningen i 1-årsklasser fr.o.m. 1968 t.o.m. 2016.

Excelfiler för fortsatt bearbetning

Faktabladet kan också levereras som en Excelfil.

PowerPoint

För presentationer kan faktabladets diagram och tabeller levereras i PowerPoint.

Statistik om barn och familj samt tätortsstatistik

Som ett tillval till baspaketet kan statistik om barn och deras familjer beställas. Finns enbart på svenska. Detta tillval fås i samma utförande som baspaketet.

Vi kan också erbjuda ett temapaket med statistik för kommunens tätorter. Kommunfakta - tätort kan endast beställas i pdf och på svenska.

Pdf-filer ingår i alla beställningar

Pdf-filer kan användas för egen tryckning och kan läggas ut på kommunens webbplats. De ingår också i leveransen av internetfiler för webbplatsen. Besökaren kan därmed själv trycka ut ett snyggt original. PDF-filer levereras i färg.

Uppdatering

Kommunfakta uppdateras 2 ggr per år. Nästa uppdatering: maj 2018.

Kontakta oss

Elisabeth Blom (produktansvarig)
010-479 63 88

Harriet Löfqvist
010-479 60 48

AnnChristine Hagsten
010-479 66 57

regionalt@scb.se