Till innehåll på sidan

Webbinarium: Förändringar inom den ekonomiska företagsstatistiken

Den ekonomiska företagsstatistiken står inför stora förändringar från och med referensår 2022 vilket kommer presenteras på ett webbinarium den 14 december.

Under flera decennier har stora, oftast multinationella, företag i allt större utsträckning utvecklat mer komplexa organisationer för sin verksamhet, och det har fått konsekvenser för statistiken. 

För att möta upp dessa förändringar har SCB gjort en översyn av de statistiska enheterna i företagsregistret som på ett bättre sätt ska beskriva den svenska ekonomin. De statistiska enheterna är internationellt harmoniserade och översynen innebär att SCB har sett över tillämpningen och implementeringen i företagsregistret och statistiken.

Den nya tillämpningen av statistiska enheter kommer att föras in i företagsregistret och statistiken från och med referensår 2022.

SCB bjuder nu in till ett webbinarium för att visa på resultat och effekter av den nya tillämpningen och presenterar de första resultaten som framförallt rör företagsenheter. Efter presentationen kommer vi öppna upp för frågor och ta emot synpunkter.

Webbinariet vänder sig främst till dig som använder och samanvänder ekonomisk företagsstatistik som input i vidare förädling, exempelvis för analys eller prognos.

Läs mer om förändringarna inom den ekonomiska företagsstatistiken

Datum
14 december

Tid
Klockan 13.00-14.00

Hur
Digitalt


Webbinariet är avgiftsfritt. Sista anmälningsdag är 10 december.

Anmäl dig här